За Нас

Кон крајот на 1980-тите, кога компанијата беше основана, нејзиното име беше Дани Мани.
Во раните 1990-ти, сопственикот одлучи да го смени името на компанијата во чест на член на блиското семејство, истакнат фудбалер кој трагично го загуби животот на теренот додека играше фудбал.
Името е составено од првите две букви од името и првите две букви од презимето, како и бројот 10, кој всушност бил бројот на дресот што го носел. Затоа фудбалот е вграден во самото лого.

За Компанијата

БОМИ 10 ЛОГИСТИК е добро позната во транспортната индустрија откако компанијата за прв пат беше основана во 1987 година, снована е од еден човек кој почна да користи еден камион за транспорт на стоки и да нуди услуги на еден од лидерите на индустријата во земјата во тоа време.

Во 2005 година, инвестицијата и овозможи на компанијата да се префрли од патен транспортен оператор во мултимодална логистичка компанија која вклучува три сектори: Агенција за транспорт и шпедиција, царинење и складиште.

Денес компанијата има повеќе од 60 камиони euro6 лоцирани во Европа, Балканот и Северна Македонија. Нов логистички центар на површина од 42.000 квадратни метри со два магацини, деловен објект и стар магацин со 11.000 квадратни метри за складирање, царински формалности, подготовка на Т I документи и сл. Достапен 24/7 365 дена во годината.

Иднината за Bomi 10 Logistik е денес. Со свесноста за промените што доаѓаат во иднина, Bomi 10 Logistik цврсто избра да се фокусира на иновациите и развојот. Секојдневен процес кој се стреми кон постојано подобрување на услугите и цените. Она што навистина го разликува Bomi 10 Logistik е нашата желба да учиме и да се подобруваме и отворениот пристап кон новите идеи и проекти што треба да се развијат со клиентите и партнерите.

Камен-темелник за ова беше успешната имплементација на нашиот систем за управување со квалитет. Ние не само сакаме да напредуваме со нашите висококвалификувани транспортни услуги, исто така сакаме да покажеме дека сите квалитетни се релевантни задачите во нашата компанија се усогласени со заштитата на луѓето и животната средина.

 

Со подигање на свеста за животната средина кај нашите вработени, гарантираме дека нашите ISO сертификати, ISO 9001 (управување со квалитет) и ISO 14001 (EMS) систем за управување со животната средина се одржуваат и постојано се подобруваат.

Play Video

НОВ ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР

Наша инвестиција вредна 5 милиони евра, со која, на површина од 42.000 метри квадратни се изгради нов логистички центар како еден од најголемите логистички центри во Северна Македонија.

Располага со деловен објект и два магацини од кои едниот е со површина од 6.500 метри квадратни, а другиот 5.000 метри квадратни опремени по највисоки стандарди и критериуми. Инвестицијата во иднина ќе обезбеди нови работни места.

НАШИТЕ КЛИЕНТИ, НАША СИЛА

Нашата цел е да го поддржиме растот на компаниите кои не избираат за свои соработници. Континуирано вложуваме напори да одговориме на потребите на нашите клиенти и се фокусираме да одговориме на сите барања за подобрување.

Градејки стабилни партнерства со своите највжни клиенти, врз основа на заеднички планови за развој, ни овозможи со децении да бидеме конкурентни на пазарот. Всушност, некои од најрелевантните чекори во развојот на нашата компанија беа преземени со цел да се исполнат идеите и амбициите на нашите клиенти.

Овој пристап ни овозможи да ги постигнеме своите најважни резултати во последните неколку години, но уште поважно им овозможи на нашите клиенти да растат и да се развиваат, а и ние заедно со нив.